Multippeli myelooma

Multippeli myelooma on verisyöpä, joka alkaa plasman soluja luuytimessä. Luuydin on pehmeä, pehmeä kudos löytyy sisältä eniten luita. Se auttaa tekemään verisoluja.

Multippeli myelooma yleisimmin aiheuttaa alhainen veren punasolujen määrä (anemia), mikä voi aiheuttaa väsymystä ja hengenahdistusta. Se voi myös aiheuttaa alhainen veren valkosolujen määrä, mikä vuoksi on todennäköisempää saada infektioita. Useita myelooma voi myös aiheuttaa alhainen verihiutalemäärä, joka voi johtaa epänormaalia verenvuotoa.

Albumiinipitoisuutta; Kalsium tasolla; Kokonaisproteiinia tasolla; Munuaisten toiminta verikokeet; Täydellinen verenkuva (CBC); Veren ja virtsan testejä tunnistamaan proteiineja, tai vasta-aineita (immunofixation); Verikokeet nopeasti ja tarkasti mitata tietyn tason tiettyjen proteiinien kutsutaan immunoglobuliineja (nefelometria)

Autologinen luuytimen tai kantasolujen transplantaatio suoritetaan käyttäen henkilön omia kantasoluja .; Allogeenisen elinsiirron käyttää jonkun toisen kantasoluja. Tämä hoito on vakavia riskejä, mutta voi tarjota mahdollisuuden parannuskeinoa.

Syy multippeli myelooma on tuntematon. Viimeisen hoidon sädehoitoa lisää riskiä tämän tyyppinen syöpä. Multippeli myelooma vaikuttaa lähinnä vanhemmat aikuiset.

Verikokeet voi auttaa diagnosoimaan tätä tautia. Nämä testit sisältävät

Ihmiset, joilla on lievä sairaus tai joille diagnoosi ei tiettyjä yleensä seurataan tarkasti. Jotkut ihmiset ovat hitaasti kehittyvä muoto multippeli myelooma (kytevä myelooma), joka kestää vuosia aiheuttaa oireita.

Voit helpottaa stressiä sairauden liittymällä syöpä tukiryhmä. Jakaminen muiden kanssa, jotka ovat yhteisiä kokemuksia ja ongelmia voi auttaa ole yksin.

Näkymät riippuu henkilön iästä ja taudin vaiheesta. Joissakin tapauksissa tauti etenee hyvin nopeasti. Muissa tapauksissa, se vie vuosia oireet näkyvät.

Luunmurtumien; Suuren kalsiumpitoisuuden veressä, mikä voi olla erittäin vaarallista; Lisääntynyt mahdollisuuksia infektion, erityisesti keuhkoissa; Heikkous tai liikkeen menetys johtuu kasvaimen painamalla selkäytimessä

Munuaisten vajaatoiminta on yleinen komplikaatio. Toiset voivat sisältää

Soita lääkärillesi, jos sinulla on useita myelooma ja kehität infektion tai tunnottomuus, menetys liikkeen tai menetyksen tunne.