Osteoporoosi – yleiskatsaus

Osteoporoosi on sairaus, jossa luut haurastuvat ja todennäköisemmin tauko (murtuma).

Ei ole oireita alkuvaiheessa osteoporoosin. Monta kertaa, ihmiset ovat murtuma ennen oppimista heillä on tämä sairaus.

Aikana elämääsi, elimistö jatkaa molempien reabsorb vanhaa luuta ja luovat uuden luun .; Niin kauan kuin elimistössä on hyvä tasapaino uusien ja vanhojen luu, luut pysyä terveenä ja vahva .; Luukato syntyy, kun enemmän vanhaa luuta reabsorboituu kuin uuden luun luodaan.

Jos et syö tarpeeksi ruokaa kalsiumia ja D-vitamiinia; Kehosi ei ime riittävästi kalsiumia ruokaa, kuten jälkeen mahalaukun ohitusleikkaus

Osteoporoosi on yleisin luuston sairaus.

DEXA skannaus on alhainen säteily röntgenkuva joka mittaa tiheys mineraalien luustoa. Yleensä se mittaa tiheys selkärangassa ja lonkan luita. Terveydenhuollon tarjoaja käyttää tätä testiä

Osteoporoosin hoidossa voi liittyä

Lääkkeet osteoporoosin hoitoon voidaan ehkäistä tulevia murtumia. Mutta selkärangan luita, jotka ovat jo romahtaneet ei voida tehdä vahvempi.

Varmista, että saat tarpeeksi kalsiumia ja D-vitamiinia rakentaa ja ylläpitää luuston. Jälkeen terve, tasapainoinen ruokavalio voi auttaa saamaan näitä ja muita tärkeitä ravintoaineita.

Väheneminen estrogeenin naisilla aikaan vaihdevuodet ja vähentää testosteroni miehillä kuin ne iän .; Rajoittuu sängyn takia pitkäaikaisen sairauden (vaikuttaa eniten lasten luuston); Joilla on tiettyjä sairauksia, jotka aiheuttavat lisääntynyttä tulehdusta elimistössä; Tiettyjä lääkkeitä, kuten tiettyjä takavarikon lääkkeet, hormonihoitojen eturauhasen tai rintasyöpä, ja steroidi lääkkeitä otetaan yli 3 kuukautta

Puuttuminen kuukautiset pitkiä aikoja; Suvussa osteoporoosi; Juomalla runsaasti alkoholia; Alhainen kehon paino; Tupakointi; Ottaa syömishäiriö, kuten anorexia nervosa

Diagnosoida luukato ja osteoporoosin; Ennustaa riskiä tulevaisuudessa luunmurtumien; Katso kuinka hyvin osteoporoosin lääke toimii

Making elintapojen muutoksia, kuten muuttamalla ruokavaliota ja käyttää rutiininomaisesti; Kun kalsiumin ja D-vitamiinia; käyttämällä lääkkeitä

Osteoporoosi on diagnosoitu luuntiheyttä tutkimus, onko sinulla murtuma ja murtuman riski on korkea .; Olette ollut luunmurtuma ja luun tiheyden testi osoittaa, että olet ohut luut, mutta ei osteoporoosia.

Bisfosfonaatit (tärkeimmät huumeita käytetään estämään ja osteoporoosin hoitoon menopaussin ohittaneilla naisilla); Estrogeenin ja estrogeenireseptorimodulaattoreina; Teriparatidi (keinotekoinen muodossa hormonin elimistö saa joka lisää luun tiheys); Kalsitoniini (keinotekoinen muodossa hormonin elimistö saa joka lisää luun tiheyttä, käytetään pääasiassa hoitoon äkillinen kipu selkärangan murtuma); Denusomab (vähentää luukatoa ja lisää luun tiheyttä)

Kantavissa harjoituksia, kuten kävely, hölkkä, tennis, tanssi; Vapailla painoilla, paino koneet, venytys bändejä; Balance harjoituksia, kuten Tai Chi ja jooga; soutulaitteet

Aikuiset alle 50-vuotiaita pitäisi olla 1000 mg kalsiumia ja 400 800 IU D-vitamiinia päivässä .; Naisten ikäryhmissä 51-70 pitäisi olla 1200 mg kalsiumia ja 400 800 IU D-vitamiinia päivässä .; Vuotiaille miehille 51-70 pitäisi olla 1000 mg kalsiumia ja 400 800 IU D-vitamiinia päivässä .; Aikuiset yli-ikäisiä 70 pitäisi olla 1200 mg kalsiumia ja 800 IU D-vitamiinia päivässä .; Lääkäri voi suositella kalsiumia .; Noudattaa ruokavaliota, joka tarjoaa oikea määrä kalsiumia ja D-vitamiinia .; Lääkäri voi suositella suurempia annoksia D-vitamiinin jos olet riskitekijöitä alhainen tämän vitamiinin.

Lopettaa tupakointi, jos poltat .; Rajoita alkoholin nauttiminen. Liika alkoholi voi vahingoittaa luustoa. Tämä asettaa sinut vaarassa ja murtaa luun.

Älä käyttää rauhoittavia lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa uneliaisuutta ja epävakaa. Jos on otettava ne, olla erityisen varovainen, kun olet ylös ja noin. Esimerkiksi pitää kiinni työtasot tai tukeva huonekaluja joutuisi .; Poista kotitalouden vaarat, kuten heittää matot, vähentää kaatumisriskiä .; Jätä valot yöllä niin näet paremmin kun kävely ympäri taloa .; Asentaa ja käyttää turvallisuus adjoining kylpyhuoneessa .; Asenna liukuesteillä lattia kylpyamme ja suihku .; Varmista, että visio on hyvä. Ovatko silmäsi tarkistetaan kerran tai kaksi kertaa vuodessa silmälääkäriin .; Käytä kenkiä, jotka sopivat hyvin ja ovat alhaiset korot. Tämä sisältää tossut. Tossut, joilla ei ole korkokengät voi aiheuttaa sinulle matkaa ja pudota .; Älä kävele ulkona yksin jäisillä päivinä.

Kyphoplasty (materiaali on sijoitettu luuhun ja selkärangan palauttaa korkeus nikamien); Spinal fuusio (luut selkärangan ovat liittyneet yhteen, jotta ne eivät liiku keskenään)

Älä juo suuria määriä alkoholia .; Älä tupakoi.; Hanki säännöllinen liikunta.