munuainen poisto

Munuainen poisto, tai nephrectomy, on leikkaus poistaa kokonaan tai osittain munuaisen. Se voi liittyä

Munuainen poisto voidaan suositella

Osa yksi munuainen poistettiin (osittainen nephrectomy); Kaikki yksi munuainen poistettiin (yksinkertainen nephrectomy); Poistamalla yksi kokonainen munuainen, ympäröivä rasva ja lisämunuaisen (radikaali nephrectomy). Näissä tapauksissa viereiset imusolmukkeet ovat joskus poistaa.

Sinut makaa kyljellään. Your kirurgi tekee viillon (cut) enintään 12 tuumaa pitkä. Tämä leikkaus on teidän puolella, hieman alle kylkiluiden tai oikealle yli alimman kylkiluut .; Lihas, rasva, ja kudos leikataan ja siirretään. Kirurgi voi joutua poistamaan kylkiluu tehdä menettelyä .; Putki, joka kuljettaa virtsan munuaisten virtsarakon (virtsanjohdin) ja verisuonet on leikattu pois munuainen. Munuainen poistetaan sitten .; Joskus vain osa munuaisen voidaan poistaa; Leikattu suljetaan sitten silmukkaa tai niittejä.

Tämä leikkaus tehdään sairaalassa, kun olet unessa ja kivuttomasti (yleisanestesiassa). Menettely voi kestää 3 tuntia tai enemmän.

Riskejä tahansa leikkauksen ovat

Kerro aina terveydenhuollon tarjoaja

Pysyt sairaalassa 2-7 päivää, riippuen leikkauksen olet. Aikana sairaalassa, saatat

Tulos on useimmiten hyvä, kun vain yksi munuainen on poistettu. Jos molemmat munuaiset poistetaan, tai jäljellä munuaiset eivät toimi riittävän hyvin, tarvitset hemodialyysin tai munuaissiirron.

Your kirurgi tekee leikata noin 8 ja 12 tuumaa pitkä. Tämä leikkaus on edessä vatsan alapuolelle kylkiluiden. Se voi myös tehdä kautta puolella .; Lihas, rasva, ja kudos leikataan ja siirretään. Putki, joka kuljettaa virtsan munuaisten virtsarakon (virtsanjohdin) ja verisuonet on leikattu pois munuainen. Munuainen poistetaan sitten .; Your kirurgi poistaa myös ympäröivä rasva, ja joskus lisämunuaisen ja jotkut imusolmukkeiden .; Leikattu suljetaan sitten silmukkaa tai niittejä.

Your kirurgi tekee 3 tai 4 pieniä haavoja, yleensä enintään 1 tuuman kutakin, vatsasi ja puoli. Kirurgi käyttää pieniä antureista ja kamera tehdä leikkaus .; Loppupuolella menettelyn, kirurgi tekee yhden palojen suurempi (noin 4 tuumaa) ottamaan munuaisten .; Kirurgi leikkaa virtsajohdin, aseta pussi munuaisten ympärille, ja vedä se läpi typistämiseen .; Tämä leikkaus voi kestää kauemmin kuin avoin munuaisen poisto. Kuitenkin useimmat ihmiset takaisin nopeammin ja tuntevat vähemmän kipua tämän tyyppinen leikkaus verrattuna kipua ja toipumisaika avointen leikkauksen.

Joku lahjoittamalla munuainen; Syntymävikoja; Munuaissyöpä; Munuaisen vaurioitunut infektio, munuaiskivet, tai muita ongelmia; Auttaa hallitsemaan korkea verenpaine joku, jolla on ongelmia verenkierto niiden munuaisen Erittäin huono vamma (trauma) ja munuaisten, joita ei voida korjata

Veritulppa jaloissa, jotka voivat matkustaa keuhkoihin; Hengitysvaikeuksia; Infektio, myös kirurgisen haavan, keuhkoissa (keuhkokuume), virtsarakon tai munuaisen; Verenhukka; Sydänkohtaus tai aivohalvaus leikkauksen aikana; Reaktiot lääkitys

Vahinko muihin elimiin tai rakenteita; Munuaisten vajaatoiminta jäljellä munuaisen Sen jälkeen kun yksi munuainen on poistettu, muita munuaisten ei ehkä toimi yhtä hyvin jonkin aikaa; Tyrä oman leikkaushaavan

Jos voisit olla raskaana; Mitä lääkkeitä käytät, jopa lääkkeitä tai yrttejä olet ostanut ilman reseptiä

Olette verinäytteeen jos tarvitset verensiirtoa .; Sinua saatetaan pyytää lopettamaan aspiriini, ibuprofeeni (Advil, Motrin), naprokseeni (Aleve, Naprosyn), klopidogreeli (Plavix), varfariini (Coumadin), ja muut verenohennuslääkkeitä .; Kysy tarjoaja, joka lääkkeitä kannattaa silti ottaa päivänä leikkauksen .; Älä tupakoi. Tämä auttaa voit palauttaa nopeammin.

Saat useimmiten pyydetään olemaan juomatta tai syödä mitään keskiyön jälkeen yöllä ennen leikkausta .; Ota lääkkeet kuten on kerrottu, pienellä sip vettä .; Saat kuulla, kun saapua sairaalaan.

Pyydetään istua puolella sängyn ja kävellä samana päivänä leikkauksen; Onko putki, tai katetrin, joka on peräisin rakko; Onko valua, joka tulee ulos läpi kirurginen leikkaus; Ei voi syödä ensimmäisenä 1-3 päivää, ja sitten alkaa nesteillä; Kannustaa tekemään hengitys harjoituksia; Käytettävä erityisiä sukkia estämään verihyytymien; Vastaanottaa laukausta ihon alle estämään verihyytymien; Vastaanottaa kipulääkitystä suoneen tai pillerit