vastasyntyneiden sepsis

Vastasyntyneen sepsis on verenmyrkytys, joka esiintyy vauvan alle 90 päivää. Varhain alkanut sepsis nähdään ensimmäisen elinviikon tapahtuu 1 viikon ja ennen 3 kuukauden iässä.

Pikkulapset vastasyntyneillä sepsiksen voi olla seuraavia oireita

GBS kolonisaatio raskauden aikana; Ennenaikaisen synnytyksen; Vesi katkeaminen (repeytyminen kalvojen) kauemmin kuin 18 tuntia ennen syntymää; Infektio istukan kudosten ja lapsivesi (korionamnioniitin)

Ottaa katetrin verisuonen pitkään; Asu sairaalassa pitkäksi aikaa

Vastasyntyneiden sepsis voi aiheuttaa bakteerien, kuten Escherichia coli (E. coli), Listeria, ja jotkut streptokokkus-. B-ryhmän streptokokki (GBS) on ollut merkittävä syy vastasyntyneen sepsis. Kuitenkin tämä ongelma on harvinaisempaa, koska naiset seulotaan raskauden aikana. Herpes simplex -viruksen (HSV) voi myös aiheuttaa vakavan infektion vastasyntyneelle. Tämä tapahtuu useimmiten silloin, kun äiti on vastikään saanut tartunnan.

Lab testit voivat auttaa diagnosoimaan vastasyntyneen sepsis ja tunnistaa aiheuttaa infektion. Verikokeet voi sisältyä

Vauvat alle 4 viikkoa vanha, joilla on kuumetta tai muita infektion merkkejä ovat alkoi laskimoon (IV) antibiootteja heti. (Voi kestää 24-72 tuntia päästä lab tuloksia.) Vastasyntyneitä, joiden äidit olivat korionamnioniitin tai jotka voivat olla suuri riski muista syistä myös saada IV antibiootteja aluksi, vaikka heillä ei ole oireita.

Monet vauvat bakteeritulehduksista toipuu täysin ja joilla ei ole muita ongelmia. Kuitenkin vastasyntyneen sepsis on johtava syy lapsen kuoleman. Sitä nopeammin lapsen saa hoitoa, sitä parempi tulos.

Komplikaatiot voivat olla

Kehon lämpötila muuttuu; Hengitysvaikeuksia; Ripulia tai vähentynyt suolen; Alhainen verensokeri; Alennettu liikkeet; Alennettu imee; Kohtaukset; Hidas tai nopea syke; Turvonnut vatsa alue; oksentelu; Keltainen iho ja silmien valkuaisten (keltaisuus)

Veriviljely; C-reaktiivinen proteiini; Täydellinen verenkuva (CBC)

Hakeudu heti lapselle, joka oireilee Vastasyntyneiden sepsis.

Vamma; kuolema

korionamnioniitin; B-ryhmän streptokokin kolonisaatio; Synnyttäneet menneisyydessä vauvan kanssa sepsis bakteerien aiheuttamia

Raskaana olevat naiset saattavat tarvita ennalta ehkäiseviä antibiootteja, jos heillä on

Ehkäisyssä ja hoidossa infektioiden äideille, mukaan lukien HSV; Tarjoamalla puhdas paikka syntymän; Tuloksia vauva 12 24 tuntia, jolloin kalvojen tauko (Keisarileikkaus toimitus olisi tehtävä naisten 4-6 tuntia tai aikaisemmin kalvojen rikkomatta.)