Hypokalemic määräajoin halvaus

Hypokalemic määräajoin halvaus on sairaus, joka aiheuttaa satunnaisia ​​jaksoja lihasheikkoutta ja joskus normaalia alhaisemmalla tasolla kaliumpitoisuus veressä.

Oireita ovat iskut lihasheikkous tai tappio lihaksen liikkeen (halvaus), jotka tulevat ja menevät. On normaalia lihasvoimaa kohtausten välillä.

Yleisimmin esiintyy hartioiden ja lantion; Saattaa vaikuttaa myös käsivarret, jalat, lihakset silmien, ja lihaksia, jotka auttavat hengitystä ja nielemisvaikeuksia; Esiintyy päälle ja pois; Yleisimmin esiintyy herätessä tai jälkeen nukkumaan tai lepo; On harvinaista harjoituksen aikana, mutta ne voidaan laukaista lepää harjoituksen jälkeen; Voidaan käynnistää runsaasti hiilihydraatteja, korkea-suolaa aterioita tai alkoholin nauttimisen; Yleensä kestää 3-24 tuntia

Silmäluomen myotonia (tila, jossa avaamisen jälkeen ja sulkemalla silmät, niitä ei voi avata vain lyhyen aikaa)

Hypokalemic määräajoin halvaus on synnynnäinen. Tämä tarkoittaa, että on läsnä syntymän. Useimmissa tapauksissa se on kulkenut läpi perheitä (peritty) kuin autosomaalinen hallitseva häiriö. Toisin sanoen vain yhden vanhemman tarvitsee siirtää geeni liittyy tähän ehtoa teille, jotta voit vaikuttaa.

Terveydenhuollon tarjoaja voi epäillä hypokalemic määräajoin halvaus perustuu suvussa häiriö. Muita vihjeitä häiriö ovat lihasheikkous oireita, jotka tulevat ja menevät normaali tai matala tulokset kaliumin testi.

Hoidon tavoitteet ovat oireiden lievittämiseen ja ehkäisyyn edelleen hyökkäyksiä.

Hypokalemic määräajoin halvaus reagoi hyvin hoitoon. Hoito voi ehkäistä ja jopa kääntää, progressiivinen lihasheikkous. Vaikka lihasvoima alkaa normaaleissa kohtausten välillä, toistuvat hyökkäykset voivat lopulta pahentaa ja pysyviä lihasheikkous kohtausten välillä.

EKG, joka voi olla epänormaali aikana hyökkäyksiä; EMG, joka on yleensä normaali kohtausten välillä ja epänormaalia iskuista Lihas koepala, joka voi osoittaa poikkeavuuksia

Munuaiskivet (sivuvaikutus asetatsoliamidilla); Epäsäännöllinen sydämen syke aikana hyökkäyksiä; Hengitysvaikeudet, puhuminen tai nielemisvaikeuksia aikana hyökkäysten (harvinainen); Lihasheikkous, että pahenee ajan myötä

Soita terveydenhuollon tarjoaja, jos sinulla on lihasheikkoutta, joka tulee ja menee, varsinkin jos on perheenjäseniä, jotka ovat ajoittain halvaus.

Munuaiskivet (sivuvaikutus asetatsoliamidilla); Epäsäännöllinen sydämen syke aikana hyökkäyksiä; Hengitysvaikeudet, puhuminen tai nielemisvaikeuksia aikana hyökkäysten (harvinainen); Lihasheikkous, että pahenee ajan myötä

Hypokalemic määräajoin halvaus ei voida estää. Koska se voi olla perinnöllinen, geneettinen neuvonta voi olla hyvä päätös parit vaarassa häiriö.