Interstitiaalinen keuhkosairaus

Interstitiaalinen keuhkosairaus on ryhmä keuhkosairautta, jossa syvälle keuhkoihin kudoksia tulehtunut ja sitten vaurioitunut.

Hengenahdistus on tärkein oire interstitiaalinen keuhkosairaus. Voit hengittää nopeammin tai otettava syvään henkeä

Autoimmuunisairaudet (jossa immuunijärjestelmä hyökkää kehon), kuten lupus, nivelreuma, sarkoidoosi, ja skleroderma; Keuhkotulehdus takia hengitys vierasta ainetta, kuten tietyn tyyppisiä pöly, sientä tai hometta (yliherkkyys keuhkotulehdus); Lääkehoito (kuten nitrofurantoiini, sulfonamidit, bleomysiini, amiodaroni, metotreksaatti, kulta, infliksimabi, ja etanersepti); Sädehoitoa rintaan; Työskentely tai noin asbestia, hiilipöly, puuvilla pölyä, ja piidioksidipölylle (kutsutaan ammattitautien keuhkosairaus)

Aluksi hengenahdistus voi olla vakavia ja vain huomannut liikunnan, portaiden kiipeäminen, ja muut kovat toimet .; Ajan myötä saatat huomata se, kun tekee vähemmän rasittavaa toimintaa kuten uiminen tai kastike, ja kun sairaus pahenee, kun syöminen tai puhuminen.

Keuhkot olla pieniä ilman pusseja (keuhkorakkuloiden), joka on kun happi imeytyy. Nämä ilman pusseja laajentaa jokaisen hengenvetoon.

Terveydenhuollon tarjoaja suorittaa fyysinen tentti. Kuiva, rätinä hengityksen ääniä voi kuulla kuunneltaessa rintaan stetoskooppi.

Hoito riippuu syy taudin. Lääkkeet, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmää ja vähentää turvotusta keuhkoja määrätty jos autoimmuunisairaus aiheuttaa ongelman. Henkilöille, joilla on taudin syytä ei tunneta, ei tunneta tehokasta hoitoa.

Voit helpottaa stressiä sairauden liittymällä tukiryhmä. Jakaminen muiden kanssa, jotka ovat yhteisiä kokemuksia ja ongelmia voi auttaa ole yksin.

Mahdollisuus periä tai ILD pahenee riippuu aiheuttaa ja kuinka vakava sairaus oli, kun se oli ensimmäinen diagnosoitu.

Epänormaali laajentuminen pohjan kynnet (kerhotoiminnan); Sininen väri huulet, ihon tai kynnet alhaisen veren happipitoisuus (syanoosi)

Verikokeita varten sidekudoksen sairauksien Bronkoskopia tai ilman koepala; Keuhkoröntgen; CT rinnassa; sydämen ultraäänitutkimus; Open keuhko koepala; Mittaaminen veren happipitoisuus levossa tai aktiivinen; Keuhkojen toimintakokeet; Kuusi minuutin kävelytesti (tarkistaa kuinka pitkälle voitte kävellä 6 minuuttia ja kuinka monta kertaa sinun täytyy lopettaa hengähtää)

Soita terveydenhuollon tarjoaja jos

Jos tupakoit, käänny lääkärin tai sairaanhoitajan miten lopettaa tupakointi .; Henkilöt, joilla on alhainen veren happipitoisuus saavat happihoitoa kotiinsa. Hengitysteiden terapeutti auttaa perustaa happea. Perheet opittava oikea hapen varastointia ja turvallisuutta.

Erilaiset hengitys menetelmiä; Miten perustaa kodin säästää energiaa; Miten syödä tarpeeksi kaloreita ja ravinteita; Miten pysyä aktiivisena ja vahvana

Hengityksesi kiristyy, nopeammin, tai matalampi kuin ennen; Et voi saada hengittää syvään, tai täytyy nojata eteenpäin istuessaan; Sinulla on päänsärkyä useammin; Uneliaisuutta tai sekava; Sinulla on kuumetta; Et yskä jopa pimeä lima; Sormenpäillä tai ihon ympärillä kynnet on sininen