Hermosärky

Hermosärky on terävä, järkyttävä kipu, joka seuraa polku hermoja ja johtuu ärsytystä tai vahinkoa hermo.

Vyöruusu; kolmoishermosärky

Kemiallinen ärsytys; Krooninen munuaisten vajaatoiminta; Diabetes; Infektiot, kuten herpes zoster (vyöruusu), HIV, Lymen tauti, ja kuppa; Lääkehoito kuten sisplatiini, paklitakseli tai vinkristiini; porfyria; Painetta hermoja lähellä luut, nivelsiteet, verisuonet, tai kasvaimia; Trauma (mukaan lukien kirurgia)

Syitä neuralgia sisältävät

Lääkäri tai hoitaja tutkii sinut ja kysyä lääketieteen historian ja oireet, mukaan lukien

Lääkäri

Useimmat neuralgias eivät ole hengenvaarallisia eivätkä merkkejä muita hengenvaarallisia sairauksia. Kuitenkin kipu voi olla vakavia. Vaikean kivun, joka ei parane, katso kipu asiantuntija, jotta voit tutkia kaikki hoitovaihtoehdot.

Lisääntynyt ihon herkkyys tiellä vaurioitunut hermo, niin että kaikki kosketus tai paine tuntuu kipuna; Kipu tiellä hermo, joka on terävä tai puukotus, samassa paikassa jokaisen jakson, tulee ja menee (ajoittaista) tai on vakio ja polttava, ja se voi pahentua, kun alue siirretään; Heikkous tai täydellinen halvaantuminen lihaksia toimittanut sama hermo

Lisääntynyt ihon herkkyys tiellä vaurioitunut hermo, niin että kaikki kosketus tai paine tuntuu kipuna; Kipu tiellä hermo, joka on terävä tai puukotus, samassa paikassa jokaisen jakson, tulee ja menee (ajoittaista) tai on vakio ja polttava, ja se voi pahentua, kun alue siirretään; Heikkous tai täydellinen halvaantuminen lihaksia toimittanut sama hermo

Ota yhteys terveydenhuollon tarjoaja jos

Milloin kipu alkaa ?; Oletko vahingoittaa itse äskettäin ?; Onko teillä ollut terveyden muutokset?

Epänormaali tunne iholla; Reflex ongelmat; Lihasmassan; Puute hikoilu (hikoilun ohjataan hermoja); Arkuus pitkin hermo, usein alapinta ja leuan ja harvoin temppelissä ja otsa; Alkusysäyksiä (alueet, joilla pienikin kosketus laukaisee kivun)

Hoitoon liittyvien sairauksien kuten diabeteksen ja munuaisten vajaatoiminnan voi estää joidenkin neuralgias. Tiukka verensokerin voi estää hermovaurion diabeetikoilla. Kun kyseessä on vyöruusu, on olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että viruslääkkeitä ja herpes zoster virus rokote voi estää hermosärky.

Verikokeita verensokeri, munuaisten toiminta, ja muita mahdollisia syitä hermosärky; Magneettikuvaus (MRI); Hermojohtumisen tutkimuksessa elektromyografia; Ultraääni; Spinal Tap (lumbaalipunktio)

Keskustelkaa tavoista kääntää tai ohjata syyn hermo ongelma (jos löytyy); Suositeltu kipulääkkeet

Masennuslääkkeitä (amitriptyliini, nortriptyliini tai duloksetiini); Kohtauksien lääkkeitä (karbamatsepiini, gabapentiini, lamotrigiini, fenytoiini tai pregabaliini); Over-the-counter kipulääkkeiden (aspiriini, parasetamoli tai ibuprofeeni); Narkoottisten kipulääkkeiden (hydrokodonin) lyhyen aikavälin helpotusta vaikea kipu (mutta nämä eivät aina toimi hyvin); Lidokaiini patch; Ihovoiteet sisältäviä kapsaisiini tai lidokaiinin

Laukauksia kipua lievittävää (anestesia) lääkkeet; Nerve lohkot; Fysikaalinen hoito (voidaan tarvita joidenkin hermosärky, erityisesti postherpetic neuralgia); Menettelyt vähentää tunne hermo (kuten hermo ablaatiota käyttäen radiotaajuus, lämpöä, ilmapallo puristus, tai injektio kemikaalien); Leikkaus ottaa paineita pois hermo; Vaihtoehtoinen hoito, kuten akupunktio tai Biofeedback

Komplikaatiot leikkaus; Vammaisuus aiheuttama kipu; Sivuvaikutuksia lääkkeitä käytetään ohjaamaan kivun; Tarpeettomat hammashoitoon ennen hermosärky on diagnosoitu

Komplikaatiot leikkaus; Vammaisuus aiheuttama kipu; Sivuvaikutuksia lääkkeitä käytetään ohjaamaan kivun; Tarpeettomat hammashoitoon ennen hermosärky on diagnosoitu

Sinä kehittää vyöruusu; Sinulla on oireita neuralgia, varsinkin jos over-the-counter kipulääkkeiden eivät lievitä kipua; Sinulla on vaikea kipu (ks kipua asiantuntija)