Unettomuus – yleiskatsaus

Unettomuus on nukahtamisvaikeuksia, pysyä unessa läpi yön, tai herääminen liian aikaisin aamulla.

Yleisimpiä vaivoja tai oireita henkilöillä, joilla unettomuus ovat

Nukkumaanmenoa eri aikoina joka yö; Päivällä napping; Huono nukkumisympäristön, kuten liian paljon melua tai valoa; Liian paljon aikaa sängyssä taas hereillä; Työskentely iltaisin tai yövuorossa; Ei saa tarpeeksi liikuntaa; Käyttämällä televisio, tietokone tai mobiililaite sängyssä

Alkoholin tai muiden päihteiden; Raskas tupakointi; Liian paljon kofeiinia koko päivän tai juo kofeiinia myöhään; Tottua tietyntyyppisten unen lääkkeiden Jotkut kylmä lääkkeet ja laihdutusvalmisteita; Muut over-the-counter tai reseptilääkkeiden, yrttejä tai lisiä

Nukkua tottumukset olemme oppineet lapset voivat vaikuttaa uni käyttäytymistä kuin aikuisilla. Huono uni tai elämäntapojen, jotka voivat aiheuttaa unettomuutta tai pahentaa sitä sisältävät

Lääkäri tekee fyysinen tentti ja kysyä kysymyksiä nykyinen lääkitys, huumeiden käyttöä, ja sairaushistoria. Yleensä nämä ovat ainoat tarvittavat menetelmät diagnosoida unettomuus.

Ei saada 8 tuntia unta joka yö ei tarkoita terveys on vaarassa. Eri ihmisillä on erilaisia ​​unen tarpeet. Jotkut ihmiset tekevät sakkoa 6 tuntia unta yöllä. Toiset vain tehdä hyvin, jos he saavat 10-11 tuntia unta yöllä.

Useimmat ihmiset pystyvät nukkumaan harjoitellaan hyvä nukkua hygieniaa.

Soita lääkärillesi, jos unettomuus on tullut ongelma.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö .; Kilpirauhasen liikatoimintaa .; Herääminen yöllä vessassa .; Surullinen tai masentunut. (Usein unettomuus on oire, joka aiheuttaa depressiota sairastavista hakea lääkärin apua.); Fyysinen kipu tai epämukavuus .; Stressiä ja ahdistusta, onko lyhytaikaista tai pitkäaikaista. Joillekin ihmisille, aiheuttamaa stressiä unettomuus vaikeuttaa entisestään nukahtaa.

Nukahtamisvaikeuksia useimpina iltoina; Väsymystä päivällä tai nukahtaminen päivän aikana; Ei virkeänä, kun heräät; Herääminen useita kertoja unen aikana

Tee sinä väsynyt ja epätarkan, joten on vaikea tehdä päivittäisiä toimia .; Altistaa sinut auto onnettomuuksia. Jos ajat ja uneliaaksi, vetää yli ja pitää taukoa.

Laajentunut eturauhanen, joka aiheuttaa miehet herätä yöllä; Kipu tai vaiva niveltulehdus tai hermoston häiriöt

Ne voivat käyttää talk hoito, kuten kognitiivinen terapia, joiden avulla voit saada vallan ahdistusta tai masennusta .; Psykiatri voi myös määrätä masennuslääkkeitä tai muuta lääkettä unilääkkeenä ja käsitellä mahdollisia mielialan tai ahdistuneisuushäiriöt saatat olla.