Ulkustauti – Vastuuvapaus

Henkilöt, joilla on PUD pitäisi syödä terveellistä tasapainoista ruokavaliota.

Vältä elintarvikkeita ja juomia, jotka aiheuttavat epämukavuutta sinulle. Monille näistä ovat alkoholi, kahvi, kofeiinia sooda, rasvaisia ​​ruokia, suklaata, ja mausteinen elintarvikkeet .; Älä syö myöhään yöllä välipaloja.

Jos savua tai pureskella tupakkaa, yrittää lopettaa. Tupakka hidastaa paranemista haavauma ja lisätä mahdollisuutta, että haava tulee takaisin. Keskustele lääkärisi noin saada apua lopettamiseen tupakoinnin .; Yritä vähentää stressiä tasolla ja oppia tapoja hallita paremmin stressiä.

Sinulla on mahahaava sairaus (PUD). Mahahaava on avoin haava tai raaka alueen limakalvon vatsaan (mahahaava) tai yläosa ohutsuolen (pohjukaissuolihaava).

Vakiohoito mahahaava ja helikobakteeri-infektion käyttää yhdistelmää lääkkeitä, joita et kestää 5-14 päivää.

Sinulla on seurantakäynnit nähdä, miten haava paranee.

Hanki lääkärin apua heti, jos

Useimmat ihmiset ottavat kahdentyyppisiä antibiootteja ja protonipumpun estäjä (PPI) .; Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa pahoinvointia, ripulia ja muita sivuvaikutuksia. Älä vain lopeta niitä puhumatta omaan terveydenhuollon tarjoaja ensin.

Äkillisen, terävä vatsakipu; Oltava jäykkä, kova vatsa, joka on tarjouksen Touch; On oireita shokki, kuten pyörtyminen, liiallinen hikoilu, tai sekavuutta; Oksentaa verta; Katso verta ulosteessa (viininpunainen, tumma tai tervainen mustat ulosteet)

Huimausta tai pyörryttää; Sinulla on mahahaava oireita; Tuntuu täysin syömisen jälkeen pieni ateria osa; Koet tahaton laihtuminen; Sinä ovat oksentelu; Menetät ruokahalua