kyfoosi

Kyfoosi on kaareva selkärangan, joka aiheuttaa taipuminen tai pyöristys takaisin, mikä johtaa hunchback tai slouching asento.

Oireita voivat olla jokin seuraavista

Rappeuttavat sairaudet selkärangan (kuten niveltulehdus tai levy rappeuma); Murtumat aiheuttama osteoporoosi (osteoporoottisten puristus murtumia); Vahinko (trauma); Luistamisen yksi nikama eteenpäin toiseen (spondylolisthesis)

Tietyt hormonaaliset sairaudet; Sidekudos; Infektio (kuten tuberkuloosi); Lihassurkastumatauti; neurofibromatosis; Paget tauti; Polio Skolioosi; Selkärankahalkio; kasvaimet

Kyfoosi voi esiintyä missä iässä tahansa, vaikka se on harvinaista syntyessään.

Lääkärintarkastus jonka terveydenhuollon tarjoaja vahvistaa epänormaali selkärangan kaarevuuden. Lääkäri myös etsiä mitään hermoston (neurologiset) muutokset (heikkous, halvaus, tai muutoksia tunne) käyrän alapuolella.

Hoito riippuu häiriön aiheuttaja

Varhaisnuoret kanssa Scheuermann tauti on tapana tehdä hyvin, vaikka he tarvitsevat leikkausta. Tauti pysähtyy, kun he lopettavat kasvaa. Jos kyfoosi johtuu nivelrappeumaan tai useita puristus murtumia, leikkaus on tarpeen korjata vika ja parantaa kipua.

Hoitamaton kyfoosi voi aiheuttaa jokin seuraavista

Hengitysvaikeudet (vaikeissa tapauksissa); Väsymys; Lievä selkäkipu; Pyöristää takaisin ulkonäkö; Arkuus ja jäykkyyttä selkärangan

Spine röntgenkuva; Keuhkojen toimintakokeissa (jos kyfoosi vaikuttaa hengitys); MRI (jos voi olla kasvain, infektio, tai hermosto-oireita); Luun tiheyden testi (jos voi olla osteoporoosi)

Hoitoon ja ehkäisyyn osteoporoosi voivat ehkäistä monia tapauksia kyfoosi vanhuksilla. Varhainen diagnoosi ja piristävä Scheuermann tauti voi vähentää tarvetta leikkaukseen, mutta ei ole mitään keinoa estää taudin.

Synnynnäinen kyfoosi edellyttää korjaavia leikkausta varhaisessa iässä .; Scheuermann tauti käsitellään hammasraudat ja fysioterapia. Joskus leikkaus on tarpeen suurille (yli 60 astetta), kivulias käyrät .; Compression murtumat osteoporoosi voidaan jättää yksin, jos ei ole hermoston ongelmia tai kipua. Mutta osteoporoosi on käsiteltävä auttaa estämään tulevia murtumia. Vaikean epämuodostuma tai kipua osteoporoosi, leikkaus on vaihtoehto .; Kyfoosi aiheuttama infektio tai kasvain tarvitsee pikaista hoitoa, usein leikkauksen ja lääkkeitä.

Heikentynyt keuhkojen tilavuus; Poistaminen selkäkipu; Hermosto-oireita, kuten jalkojen heikkous tai halvaantuminen; Pyöreä takaisin epämuodostuma