korvatulehduksia

Korvatulehdus on yleisnimitys infektio tai tulehdus korvalla.

Ulkokorvatulehdus (uimarin korva). Koskee ulkokorvan ja korvakäytävään. Vaikeampi muoto voi levitä luut ja ruston ympäri korvan .; Välikorvatulehduksen (korvatulehdus). Koskee välikorvan, joka sijaitsee takana tärykalvo .; Akuutti korvatulehdus. Alkaa yhtäkkiä ja kestää lyhyen ajan. Usein on tuskallista .; Krooninen korvatulehdus. Tapahtuu, kun korvatulehdus ei mene pois tai pitää tulossa takaisin. Se voi aiheuttaa pitkäaikaisia ​​vaurioita korvaan .; Välikorvatulehdus kanssa nestekertymä. Tapahtuu, kun siellä on paksua tai tahmea neste takana tärykalvo välikorvan, mutta ei ole korvatulehdus.

Otitis voi vaikuttaa sisä- tai ulkopuolelle osat korvaan. Ehto on luokiteltu sen mukaan, onko se tapahtuu yllättäen ja lyhyen aikaa (akuutti) tai toistuvasti pitkän ajanjakson (krooninen).