Lyijymyrkytys

Lyijy on erittäin vahva myrkky. Kun henkilö nielee lyijyä esineen tai hengittää sisään lyijypölyltä, jotkut myrkkyä voi jäädä elimistöön ja aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

On olemassa monia mahdollisia oireita lyijymyrkytyksen. Lyijy voi vaikuttaa monia eri kehon osiin. Yksittäinen korkea annos lyijy voi aiheuttaa vakavia hätä oireita.

Talot maalattu ennen 1978. Vaikka maali ei kuorinta, se voi olla ongelma. Lyijymaali on erittäin vaarallista, kun sitä riisuttu tai hiottu. Nämä toimet release hieno lyijypölyltä ilmaan. Pikkulapset ja lapset asuvat valmiiksi 1960-luvulla kotelo (kun maali usein sisälsi lyijyä) on suurin riski lyijymyrkytys. Pienet lapset usein niellä maalin pelimerkkejä tai pölyä lyijy-pohjainen maali .; Lelut ja huonekalut maalattu ennen vuotta 1976; Maalattu leluja ja koristeita teki Yhdysvaltain ulkopuolella .; Lyijy luoteja, kalastus sinkers, verho painot; LVI, putket ja hanat. Lyijy löytyy juomaveden kodeissa sisältäviä putkia, jotka liittyivät lyijyä. Vaikka uudet rakentamismääräykset edellyttävät lyijytön juote, lyijy löytyy edelleen nykyajan hanat .; Pilaantuneesta vuosikymmenien Pakokaasujen tai vuosien talon maalilla kaavittuja. Lyijy on yleisempää maaperässä lähellä valtateiden ja taloja .; Harrastukset liittyy juottamiseen, lasimaalauksia, koruja tehdä, keramiikka lasitus, ja pienet lyijy luvut (aina tarkasteltava merkinnät); Lasten maali asettaa ja taide tarvikkeet (aina tarkasteltava merkinnät); Tina kannut ja astioineen; akut

Käyttäytyminen tai huomiota ongelmiin; Epäonnistuminen koulussa; Kuulo-ongelmia; Munuaisvaurion; Alennettu IQ; Hidastunut kehon kasvu

Lyijy on hyvin yleisiä bensiinin ja talon maali Yhdysvalloissa asuvat lapset kaupungeissa isompien talot ovat todennäköisemmin korkeita lyijypitoisuuksia.

Voit vähentää lyijyaltistukselle seuraavien vaiheiden

Toimitettava seuraavat tiedot hätäapuun

Jos joku on vakavia oireita mahdollisilta lyijyä altistuksen (kuten oksentelua tai kouristuksia) soittaa 911 välittömästi.

Lukuun ottamatta vakavia tapauksia, joissa joku on altistunut suuren annoksen lyijyä, matka ensiapuun ei ole tarpeen. Ota yhteys terveydenhuollon tarjoaja tai osaston kansanterveyden jos epäillä mahdollista matalan tason johtaa altistuksen.

Vatsakipu ja kouristelua (yleensä ensimmäinen merkki on korkea, myrkyllinen annos lyijyn myrkkyä); Aggressiivinen käyttäytyminen; Anemia; Ummetus; Vaikeus tulla raskaaksi; Univaikeudet; päänsärky; Kuulon menetys; ärtyneisyys; Menetys edellinen kehityshäiriöitä taitoja (lapsilla); Ruokahaluttomuus ja energia; alennettu tuntemuksia

Jos epäilet sinulla voi olla lyijymaali omassa talossa, saada neuvoja turvalliseen poistamiseen Yhdysvaltain Department of Housing and Urban Development (HUD) 800-RID-LEAD, tai National Information Center 800-LEAD-FYI. Toinen erinomainen tietolähde on National Lead Information Center at (800) 424-5323 .; Pidä kodin pölytön kuin mahdollista .; Pyydä kaikkia pese käsiään ennen syömistä .; Heittää pois vanha maalattu leluja, jos et tiedä, onko maali sisältää lyijyä .; Anna vesijohtovettä juosta minuutti ennen juomista tai ruoanlaittoon se .; Jos vesi on testattu paljon lyijyä, asentamalla tehokas suodatus laite tai vaihtaa pullotettu vettä juomiseen ja ruoanlaittoon .; Vältä säilykkeet ulkomailta asti kielto johtoon juotetaan tölkit astuu voimaan .; Jos tuotu viini säiliöt on lyijyä alumiinikääreessä, pyyhi vanteen ja pullon kaula pyyhkeellä kostutetulla sitruunan mehu, etikka, tai viiniä ennen .; ÄLÄ varastoi viini, alkoholijuomat, tai etikka-pohjainen salaatinkastikkeet in lyijykristallia nesteiden pitkiä aikoja, koska lyijy voi päästä nestettä.

Aikuiset, jotka ovat olleet lievästi korkeita lyijypitoisuuksia usein toipua ilman ongelmia. Lapsilla, jopa lievä lyijymyrkytys voi olla pysyviä vaikutuksia huomiota ja IQ.

Henkilön ikä, paino ja tila; Nimi tuotteen tai esineen luulet oli johtanut siihen; Päivämäärä / aika johtoon on nielty tai hengitettynä; Määrä nieltynä tai hengitettynä

Luuydinbiopsianäytteissä; Täydellinen verenkuva (CBC) ja hyytyminen tutkimukset; Erytrosyyttien protoporfyriinien; Rauta tasolla; X-ray on pitkät luut ja vatsa

Suoliston kastelu (punoitus pois) polyetyleeniglykolilla ratkaisu; Mahahuuhtelua (huuhtomalla mahassa)