hypogonadotropic hypogonadismi

Hypogonadismi on tila, jossa mies kivekset tai naisen munasarjat tuottavat vähän tai ei sukupuolihormonien.

lapset

Hypotalamus aivoissa releases gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRH) .; Tämä hormoni stimuloi aivolisäkkeen vapauttamaan FSH ja LH .; Nämä hormonit kertovat naisen munasarjat tai miehen kivekset vapauttaa hormoneja, jotka johtavat normaalin seksuaalisen kehityksen murrosiässä .; Kaikki muutokset tämän hormonin vapautumista ketju aiheuttaa puutetta sukupuolihormonien ja estää normaalin sukukypsyyden.

Vaurio aivolisäkkeen tai hypotalamuksen leikkauksesta, vammoja, kasvain, infektio, tai säteily; Geenivirheitä; Suuret annokset tai pitkäaikainen käyttö opioidien tai steroidien (glukokortikoidi) lääkkeet; Vaikea stressi; Ravitsemusongelmia (molemmat nopea painonnousu tai laihtuminen); Krooninen lääketieteen sairauksia, kuten krooninen tulehdus tai infektiot; Tietyt sairaudet, kuten raudan ylikuormitus

HH on aiheuttanut puute hormoneja, jotka normaalisti stimuloida munasarjoja tai kivekset: gonadotropiinia vapauttavan hormonin (GnRH), follikkelia stimuloiva hormoni (FSH) ja luteinisoivan hormonin (LH).

Testit, jotka voidaan tehdä muun muassa

Hoito riippuu lähteen ongelman, mutta se voi liittyä

Oikea hormonihoito aiheuttaa puberteetin aloittaa ja saattaa palauttaa hedelmällisyyden. Mikäli tilanne alkaa murrosiän jälkeen tai aikuisena, oireet usein parantaa hoidon.

Terveysongelmia, jotka voivat johtua HH sisältävät

Puute kehityksen murrosiän (kehitys voi olla hyvin myöhään tai epätäydellinen); Tytöillä puute rinnat ja kuukautiset; Pojilla ei kehitys sukupuolen ominaisuuksia, kuten laajentuminen kivekset ja penis, äänen madaltumista, ja kasvojen karvat; Kyvyttömyys haistaa (joissakin tapauksissa); Lyhytkasvuisuus (joissakin tapauksissa)

Menetys seksuaalisen kiinnostuksen (libido) miehillä; Menetys kuukautiset (amenorrea) naisilla; Vähentynyt energian ja kiinnostusta toimintaan; Lihasmassan miehillä; Painonnousu; mielialan muutokset

Soita terveydenhuollon tarjoaja jos

Verikokeita tehtäväksi hormonitasot kuten FSH, LH, ja TSH, prolaktiini, testosteronin ja estradioli; LH vastaus GnRH; MRI aivolisäkkeen / hypotalamuksen (etsiä kasvaimen tai muiden kasvua); Geneettinen testaus; Verikokeita varten rautapitoisuuden

Injektiot testosteroni (miehillä); Hitaasti vapautuvaa testosteronia ihon laastari (miehillä); Testosteroni geelit (miehillä); Estrogeenin ja progesteronin pillerit tai iholäiskille (naisilla); GnRH injektiot

Viivästynyt puberteetti; Early vaihdevuodet (naisilla); Hedelmättömyys; Pieni luuntiheys ja murtumia myöhemmin elämässä; Matala itsetunto vuoksi käynnistettiin myöhään puberteetti (henkistä tukea voi olla apua); Seksuaalinen ongelmia, kuten alhainen libido

Lapsesi ei käynnisty puberteetti sopivana ajankohtana; Olet nainen alle 40 ja kuukautiskierron syklit pysähtyä; Olet menettänyt kainaloiden tai häpykarvat; Sinä olet mies ja olet vähentynyt kiinnostus sukupuoleen