Vastasyntyneen hengitysvaikeusoireyhtymä

Vastasyntyneen hengitysvaikeusoireyhtymä (RDS) on ongelma usein nähty keskosilla. Ehto vaikeuttaa vauvan hengittää.

Suurimman osan ajasta oireet näkyvät muutamassa minuutissa syntymästä. Ne voivat kuitenkin ei voi nähdä useita tunteja. Oireita voivat olla

Veli ja sisar, joka oli RDS; Diabetes äidin; Keisarileikkaus toimitus tai synnytyksen ennen on täysiaikainen; Ongelmia toimitus jotka vähentävät veren virtausta vauva; Monisikiöraskauden (kaksoset tai enemmän); Rapid työvoiman

Sinertävä väri ihon ja limakalvojen (syanoosi); Lyhyt pysähdys hengitys (apnea); Vähentynyt virtsaneritys; grunting; Nenän soihdutus; Nopea hengitys; Pinnallinen hengitys; Hengenahdistus ja grunting kuulostaa kun hengitys; Epätavalliset hengitys liike (kuten piirustus takana rintalihasten hengitys)

Vastasyntyneen RDS esiintyy vauvoilla joiden keuhkot eivät ole vielä täysin kehittyneet.

Seuraavat testit käytetään havaitsemaan kunnossa

Vauvat, jotka ovat ennenaikaisia ​​tai suuri riski ongelmaa on käsiteltävä synnytyksessä lääketieteellinen ryhmä, joka on erikoistunut vastasyntyneen hengitysongelmia.

Ehto usein pahenee 2: sta 4 päivän kuluttua syntymästä. Se parantaa usein hitaasti sen jälkeen. Jotkut vauvoilla on vaikea hengitysvaikeusoireyhtymä kuolee. Jos näin tapahtuu, se tapahtuu usein välillä 2 ja 7 päivää.

Ilmaa tai kaasua voi kerääntyä

Verikaasuanalyysiin – näyttää alhainen happipitoisuus ja happovaivat kehon nesteissä; Keuhkojen röntgenkuvauksessa – näyttää “kentällä lasi” ulkonäkö keuhkoihin, joka on tyypillinen taudin. Tämä kehittyy usein 6-12 tunnin kuluttua syntymästä .; Laboratoriotestit – sulkea pois infektion aiheuttajana hengitysvaikeuksia

Korkea hiilidioksidin verisuonet; Alhainen veren hapen valtimoissa; Alhainen veren pH (happamuus); Toistuva taukojen hengitys

Suurimman osan ajasta, tämä ongelma kehittyy pian syntymän jälkeen, kun vauva on vielä sairaalassa. Jos olet synnyttänyt kotona tai ulkona terveyskeskuksessa, saada välittömästi apua, jos vauva on hengitysvaikeuksia.

Ottaa rauhallisessa ympäristössä; Gentle käsittely; Valitsemalla ihanteellinen ruumiinlämpö; Huolellisesti hallintaan nesteitä ja ravinto; Infektioiden hoidossa heti

Liian paljon happea; Korkea paineet kulkeutumisen keuhkoihin; Vakavampi tauti. Kun RDS on huonompi, se voi johtaa tulehdukseen, joka aiheuttaa keuhko- tai aivovaurion .; Aikoina, jolloin aivot tai muita elimiä eivät saa tarpeeksi happea

Ryhtynyt toimiin estääkseen ennenaikaisen syntymän voi estää vastasyntyneen RDS. Hyvä äitiyshuollon ja säännölliset tarkastukset alkavat heti kun nainen huomaa hän on raskaana voi auttaa välttämään ennenaikaisen syntymän.

Ympäröivän tilan keuhkoihin (ilmarinta); Tila rinnassa kahden keuhkoissa (pneumomediastinum); Välinen alue sydän ja ohut pussi joka ympäröi sydäntä (pneumopericardium)

Verenvuoto aivoissa (kammioväliseinien verenvuoto vastasyntyneen); Verenvuoto keuhkoihin (keuhkojen verenvuoto, joskus liittyy pinta-aktiivisen aineen käyttö); Veritulppa johtuu navan valtimokatetri; Ongelmia keuhkojen kehitystä ja kasvua (bronkopulmonaalinen dysplasia); Viivästynyt henkistä kehitystä ja kehitysvammaisuuteen liittyy aivovaurio ja / tai verenvuoto; Silmäoireet kehittäminen (keskosen) ja sokeus