Iskeeminen haavaumia – itsehoitoa

Iskeeminen haavaumat (haavat) voi esiintyä, kun on huono verenkierto jaloissa. Huono verenkierto aiheuttaa solut kuolevat ja vahingot kudosta. Useimmat iskeeminen haavaumat esiintyä jaloissa. Tämäntyyppiset haavat voivat olla hitaasti parantua.

Tukkeutunut valtimo (ateroskleroosi) ovat yleisin syy iskeeminen haavaumat.

Tukkeutunut valtimo estää terveen verta virtaamasta jalkoihin. Tämä tarkoittaa, että kudosten jalkojen eivät saa tarpeeksi ravinteita ja happea .; Puute ravinteita saa solut kuolevat, vahingoittamatta kudosta .; Vaurioituneet kudos, joka ei saa tarpeeksi veren virtausta myös taipumus parantua hitaammin.

Tumman punainen, keltainen, harmaa tai musta haavoja .; Reunat haavan (ulkonäkö stanssataan) .; Ei verenvuoto .; Syvä haava, jonka kautta jänteet voivat näkyä läpi .; Iho jalkaan näyttää kiiltävä, tiukka, kuiva, ja karvaton .; Roikkuvat jalka alas sivuun sängyn tai tuolin aiheuttaa jalka punaisiksi .; Kun nostat jalan se muuttuu vaalean ja viileänä .; Jalkakipu, usein yöllä. Kipu voi mennä pois kun jalka on dangled alas .; Haava voi olla tai ei olla tuskallista .; Haavat voivat näkyä jalat, nilkat, varpaat, ja välillä varpaat.

Oireita iskeemisen haavojen sisältävät

Kuka tahansa huono verenkierto on vaarassa iskeemisen haavoja. Muut ehdot, jotka voivat aiheuttaa iskeemisen haavoja sisältävät

Hoitoon iskeeminen haava, lääkäri yrittää palauttaa veren virtausta jalat. Voit joutua ottamaan lääkettä. Joissakin tapauksissa saatat tarvita leikkausta.

Jos olet vaarassa iskeemisen haavaumat, näiden vaiheiden voi auttaa ehkäisemään ongelmia.

Diabetes; Taudit, jotka aiheuttavat tulehduksen, kuten lupus; Korkea verenpaine; Munuaisten vajaatoiminta; Lymphedema, joka aiheuttaa nesteen rakentaa jaloissa; Tupakointi

Pidä haava puhtaana ja sitoi tartuntavaaran .; Lääkäri tai sairaanhoitaja kertoo, kuinka usein sinun täytyy vaihtaa kastike .; Ennen kuin kastike, puhdistaa haava perusteellisesti. Kysy lääkäriltäsi, mikä puhdistusaineet käyttää .; Voit ehkä muuttaa omia pukeutuminen tai perheenjäsenet voivat pystyä auttamaan .; Luona sairaanhoitaja voi myös auttaa.

Soita lääkärillesi, jos sinulla on oireita ja infektio, kuten

Tarkista jaloissa päivittäin. Tarkista huiput ja pohjat, nilkat, korot ja varpaiden välissä. Etsi muutoksia väriä ja punainen tai kipeä alueilla .; Käytä kenkiä, jotka sopivat oikein eivätkä hankaa tai painostaa jalat. Sukkia, jotka sopivat. Sukat, jotka ovat liian suuria voidaan taittaa oman kengät ja aiheuttaa kipeä .; Älä ylitä jalkojen istuessaan. Tämä voi katkaista verenkiertoa jalat. Yritä istua tai seistä liian kauan samassa asennossa .; Suojaa jalat kylmältä .; Älä kävele paljain jaloin. Suojaa jalat vahinkoa .; Älä käytä kompressiosukille tai kääreet ellei määrännyt lääkäri. Nämä voivat rajoittaa veren virtausta.

Lopeta tupakoiminen. Tupakointi voi johtaa tukkeutunut valtimo .; Jos sinulla on diabetes, pitää verensokeri kurissa. Tämä auttaa sinua parantua nopeammin .; Liikunta niin paljon kuin voit. Liikunta voi auttaa verenkierron .; Syödä terveellistä ruokavaliota ja saada paljon unta yöllä. Terveydenhuolto auttaa haavat paranevat .; Pudota painoa, jos olet ylipainoinen .; Hallita verenpainetta ja kolesterolia.

Punoitus, lisääntynyt lämpöä tai turvotus haavan ympärillä; Extra kuivatus; Mätä; Haju; Kuume tai vilunväreet; lisääntynyt kipu