hormonihoito

Hormonihoito (HT) käyttää yhtä tai useampaa naishormoneja, yleisesti estrogeenin ja progestiinia ja joskus testosteroni, oireiden hoitoon vaihdevuodet.

Veritulppa; Rintasyöpä; Sydänsairaus; tahti

Kuumia aaltoja; Yöhikoilut; Sleep vaikeudet; Emättimen kuivuus; levottomuus

Hormonihoito saattaa lievittää joitakin kiusallinen oireita vaihdevuodet, kuten kuumia aaltoja, emättimen kuivuus ja kipua yhdynnässä. Estrogeenihormonin suojaa luukato (osteoporoosi).

turvotus; Rintojen arkuus; päänsärky; Mielialan vaihtelut; Pahoinvointi; vedenpidättäjinä

Nenäsumute; Pillereitä tai tabletteja, otetaan suun; Iho geeli; Iholappuina joita sovelletaan reisi tai vatsa-alueella; Emättimen voiteita tai emätintabletit, auttaa kuivumista ja kipu yhdynnän; Ehkäisyrengas

Pilleri; Ihon laastari; emätin kerma

Sykliset hormonihoito suositellaan usein, kun nainen alkaa vaihdevuodet. Tämän hoito, estrogeeni on otettava pilleri tai patch muodossa 25 päivän progestiiniriippuvuutta lisätty jonnekin välillä päivää 10 – 14. estrogeenia ja progestiinia käytetään yhdessä jäljellä 25 päivää. Sitten ei hormonit otetaan 3 – 5 päivää. Saattaa olla kuukausittain verenvuoto kanssa syklisen hoitoa .; Jatkuva yhdistettynä terapiassa Estrogeeniä ja progestiinia yhdessä päivittäin. Epäsäännöllinen vuoto saattaa esiintyä käynnistettäessä tai vaihtamalla tämän hoidon. Useimmat naiset pysäyttää verenvuodon 1 vuoden kuluessa.