labyrinthitis

Labyrinthitis on ärsytys ja turvotus sisäkorvan. Se voi aiheuttaa huimausta ja kuulon heikkenemistä.

Juominen suuria määriä alkoholia; Väsymys; Aiemmin allergioita; Viimeaikaiset virus- sairaus, hengitysteiden infektio tai korvatulehdus; Tupakointi; Stressi; Käyttämällä tiettyjä reseptiä tai nonprescription lääkkeitä (kuten aspiriini)

Tunne, kuten pyörivät, vaikka et vielä (huimaus); Silmäsi liikkuvat omasta, mikä vaikeuttaa keskittyä niihin; Huimaus; Kuulon menetys toisessa korvassa; Tasapainon menetys, voit pudota kohti toisella puolella; Pahoinvointi ja oksentelu; Soiton tai muita ääniä korvissa (tinnitus)

Labyrinthitis yleensä viruksen aiheuttama ja joskus bakteereja. Ottaa kylmä tai flunssa voi laukaista kunnossa. Harvemmin, korvatulehdus voi johtaa labyrinthitis. Muita syitä ovat allergioita tai tiettyjä lääkkeitä, jotka ovat huonoja sisäkorvan.

Lääkäri voi antaa sinulle fyysinen tentti. Sinulla voi olla myös testejä oman hermoston (neurologisen tutkimuksen).

Labyrinthitis yleensä menee pois muutamassa viikossa. Hoito voi auttaa vähentämään huimausta ja muita oireita. Lääkkeitä, jotka saattavat auttaa sisältää

Tunne, kuten pyörivät, vaikka et vielä (huimaus); Silmäsi liikkuvat omasta, mikä vaikeuttaa keskittyä niihin; Huimaus; Kuulon menetys toisessa korvassa; Tasapainon menetys, voit pudota kohti toisella puolella; Pahoinvointi ja oksentelu; Soiton tai muita ääniä korvissa (tinnitus)

EEG; Elektronystagmografian ja lämpeneminen ja jäähdytyksen sisäkorvaan ilman tai veden testata silmän refleksit (kalorien stimulaatio); Head CT; Kuulontutkimukset (audiologia / audiometry); MRI pään

Soita terveydenhuollon tarjoaja jos

antihistamiinit; Lääkkeet pahoinvoinnin ja oksentelun, kuten proklooriperatsiini (Compazine); Lääkkeet lievittää huimaus, kuten meklit- (Bonine, Dramamine tai Antivert) tai skopolamiini (Transderm-Scop); Rauhoittavat lääkkeet, kuten diatsepaami (Valium); Steroidit (Prednisoni); antiviraaliset aineet

Pysy edelleen ja levätä .; Vältä nopeita liikkeitä tai sijainti muuttuu .; Hitaasti jatkaa toimintaa. Saatat tarvita apua kävelyä kun menetät tasapainon aikana hyökkäyksiä .; Vältä kirkkaita valoja, TV, ja lukema aikana hyökkäyksiä. Rest aikana vaikeita jaksoja, ja hitaasti kasvattaa toimintaa .; Kysy terveydenhuollon tarjoaja tasapaino hoito. Tämä voi auttaa kerran pahoinvointia ja oksentelua on kulunut.

Ei ole tiedossa tapa estää labyrinthitis.

Ajo; Raskaiden koneiden; kiipeily

Jos sinulla on vaikea oksentelu, saatat olla sairaalaan .; Vakavat oireet häviävät yleensä viikon sisällä .; Useimmat ihmiset ovat täysin parempia sisällä 2-3 kuukautta .; Vanhemmat aikuiset ovat todennäköisemmin huimaus, joka kestää pidempään.

Jos sinulla on vaikea oksentelu, saatat olla sairaalaan .; Vakavat oireet häviävät yleensä viikon sisällä .; Useimmat ihmiset ovat täysin parempia sisällä 2-3 kuukautta .; Vanhemmat aikuiset ovat todennäköisemmin huimaus, joka kestää pidempään.

Voit itsellesi ja muille vammoja aikana iskujen huimaus; Pysyviä kuulovaurioita (harvinainen)

Voit itsellesi ja muille vammoja aikana iskujen huimaus; Pysyviä kuulovaurioita (harvinainen)

Sinulla on huimaus, huimaus, tasapainon menetys, tai muita oireita labyrinthitis; Olet kuulonalenema

Kouristukset; Kahtena näkeminen; pyörtyminen; Oksentelu paljon; Sammaltava puhe; Huimaus, jota esiintyy kuumetta yli 101 celsiusta; Heikkous tai halvaus