immuunivaste

Immuunivaste on miten kehosi tunnistaa ja puolustaa itseään vastaan ​​bakteereita, viruksia, ja aineita, jotka näkyvät ulko- ja haitallisia.

Yskä refleksi; Entsyymit kyynelissä ja ihon öljyt; Limaa, joka vangitsee bakteerit ja pienet hiukkaset; iho; mahahapon

B-lymfosyytit tulla soluja, jotka tuottavat vasta-aineita. Vasta-aineet liittää tiettyyn antigeenin ja helpottaa immuunisolujen tuhota antigeenin .; T-lymfosyytit hyökkäävät antigeenit suoraan ja auttaa hallitsemaan immuunivastetta. He myös kemikaaleja, jotka tunnetaan sytokiineja, jotka ohjaavat koko immuunivastetta.

Immuunijärjestelmän suojaa elin mahdollisesti haitallisia aineita tunnistamalla ja vastaamalla antigeenejä. Antigeenit ovat aineita (yleensä proteiinit) pinnalla solujen, virusten, sienten tai bakteerien. Elotonta aineita, kuten myrkkyjä, kemikaaleja, lääkkeitä, ja vieraita hiukkasia (kuten hajoamaan) voi myös olla antigeenejä. Immuunijärjestelmä tunnistaa ja tuhoaa aineita, jotka sisältävät antigeenejä.

Allergia tai yliherkkyys; anafylaksia; Autoimmuunisairaudet; Käänteishyljintä; Immuunivajavuustauteja; Seerumitauti; hylkimisreaktion